Skoda Octavia

Skoda Octavia

De autoverkopen in de eerste helft van 2014 lopen 5,6 procent achter bij die van dezelfde periode in 2013. Volkswagen staat zoals gebruikelijk op de eerste plaats en Peugeot en Renault maken de top drie vol . Opmerkelijk is de achtste plek van Skoda, vooral dankzij de Octavia, die op drie na het best verkochte model van de eerste zes maanden is.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda introduceert de Octavia G-Tec, waarbij de G staat voor gebruik van aardgas. Technisch is hij verwant aan concerngenoot Audi A3 g-tron. Hij beschikt over de 1.4 TSI benzinemotor met een vermogen van 110 pk. Met een CO2-uitstoot van 97 gr/km komt hij in aanmerking voor 20% bijtelling.

Skoda Vision C

Skoda Vision C

Skoda heeft tegenwoordig een uitgebreid programma, maar een sportief gelijnd model ontbreekt vooralsnog. Daar komt verandering in, getuige de VisionC. Het is een concept voor een vijfdeurs coupe met een dynamischer uiterlijk dan we van Skoda gewend zijn. De lijnen zijn vooralsnog op een tekening vrijgegeven. De auto is te zien op de autoshow van Geneve, begin maart.

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda-topman Winfried Vahland heeft in het Britse Autocar een aantal plannen voor 2014 uit de doeken gedaan. Het gaat met name om de opvolger van het topmodel Superb. Deze is nu bekend om de enorme grootte voor relatief weinig geld, maar ook het behoudende ontwerp. Vooral wat het laatste betreft gaan nieuwe wegen ingelagen worden. Wat blijft is de gebruikmaking van de techniek van Volkswagen.

            
              Facebook

              Twitter

              LinkedIn