Skoda Fabia

Skoda Fabia

Skoda onthult de derde nieuwe Fabia, waarvan de eerste de opvolger was van de Felicia. Dat was een doorontwikkeling van de nog onder communistisch bewind ontwikkelde Favorit. De nieuwe Fabia is qua ontwerp gebaseerd op de VisionC Concept. Daarmee is een begin gemaakt met een meer expressief en dynamisch uiterlijk voor alle nieuwe modellen. De Fabia is technisch gebaseerd op Volkswagens, het verschil zit hem in de uitvoeringen met specifieke personaliseringsmogelijkheden.

Skoda Fabia

Skoda Fabia

De Fabia van de tweede generatie staat op het punt om plaats te maken voor zijn opvolger. Skoda laat nog geen foto s zien, maar geeft wel informatie op motorisch gebied. De Fabia krijgt een heel arsenaal met vier benzine- en drie dieselmotoren. Hij wordt daarmee een stuk zuiniger, maar ook door een gewichtsafname van tot 65 kilo.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

De autoverkopen in de eerste helft van 2014 lopen 5,6 procent achter bij die van dezelfde periode in 2013. Volkswagen staat zoals gebruikelijk op de eerste plaats en Peugeot en Renault maken de top drie vol . Opmerkelijk is de achtste plek van Skoda, vooral dankzij de Octavia, die op drie na het best verkochte model van de eerste zes maanden is.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda introduceert de Octavia G-Tec, waarbij de G staat voor gebruik van aardgas. Technisch is hij verwant aan concerngenoot Audi A3 g-tron. Hij beschikt over de 1.4 TSI benzinemotor met een vermogen van 110 pk. Met een CO2-uitstoot van 97 gr/km komt hij in aanmerking voor 20% bijtelling.

            
              Facebook

              Twitter

              LinkedIn